Špela Koleta je dr. Milku Noviču že desetič podaljšala pripor. Njena ignoranca je neizmerna, gre za ustrahovano sodnico, ki ni sposobna razmišljati  logično in razumsko in ki vse, to se danes že vidi, vodi v smer obsodilne sodbe.

Ostali igralci:

Izvedenec  dr. Kravos – razbremenilna priča !

Mitja Lomovšek - nasilno izločena »priča«!

dr. Stane Pejovnik  - zaščitena vpletena priča !

                   Nataša Novak Tušar - nezaželena priča !

Drama za »osvoboditev« dr. Milka Noviča se nadaljuje. Sodnica, sicer znana kot specializirana za izločanje dokazov (o tem je nedavno celo poučevala tožilca v aferi Patria Ferlinca) je poskrbela za nov vrhunec  v polni dvorani 118, kjer  se je proces zaključil z novim porazom slovenske pravne države.   Vsi argumenti in izvedensko mnenje dr. Kravosa so za sodišče bob ob steno. Sodniki samo prepisujejo drug od drugega že zdavnaj sprejeto stališče, da je treba Noviča v priporu (ki je seveda hujši od zapora) obdržati, s tem pa zlomiti za vsako ceno. Lahko sklepamo, da bo za dr. Noviča obstajala PONOVITVENA NEVARNOST do konca njegovega življenja saj ga hočejo preseliti iz Povšetove direktno na Dob.  Po izpovedi sestre so mu kriminalisti, že na začetku  preiskave na Krasu grozili s 30 let zapora.  Očitno bo ponovitvene nevarnosti odrešen šele po tem, ko bo oproščen na evropskem sodišču.  Kajti danes se je videlo, da na našem sodišču pravica in resnica ne moreta zmagati. Morda v primerih ko gre za kurje tatove, pri velikih zadevah pa smo daleč, daleč od tega.  

Današnja obravnava je dokončno razkrila nezrelost, nečlovečnost in instrumentaliziranost slovenskih sodnic in sodnikov in posebej sodnice Špele Koleta. Sodnica v celoti sledi zahtevi tožilke po načelu: kadija tuži, kadija sudi !  Ob tem, da ta ista tožilka za  balkanskega bojevnika ne zahteva nič takega, to je pripora. Dr. Kravos specialist psihiater je danes tudi ustno zavrnil ponovitveno nevarnost, kajti kategorično je negiral Novičevo maščevalnost. Dr. Novič sam pa je famozni gostilniški non paper »spisek za fentanje«,  ponovno zavrnil in označil kot izmišljotino, z namenom, da se ob pomanjkanju stvarnih argumentov njega obdrži v priporu.       

Zgodilo pa se je še nekaj, dr. Milko Novič, je hotel povedati, da je hodil na streljanje, ne  zaradi tako imenovanega športnega »sproščanja«, pač pa zaradi zbiranja tulcev v okviru projektne naloge za slovensko vojsko. Ob Novičevi repliki dr. Kravosu  o tem, je sodnica dr. Noviča nasilno ustavila in ga s pomočjo dala odstraniti iz dvorane. Sam dr. Kravos pa je sodnici odgovoril, da ga replika sploh ne moti in da bi on osebno v takem primeru precej huje reagiral. 

Danes 28.09.2016 je sodnica tudi zavrgla zahtevo  po zaslišanju dr.Stanislava Pejovnika in Nataše Novak Tušar iz K I, ki je že v preiskavi izjavila, da je prepričana, da Novič ni morilec. To stališče sodnica Špela Koleta arogantno izpodbija kot osebno mnenje zaslišane priče v preiskavi. Vse kar gre v prid dr. Noviču so osebna mnenja, negativna mnenja pa so avtomatsko dokazi. Mislim, da bi morali sodnico spričo tega izločiti oz. bi se morala po odločbi US, ki bo verjamem za dr. Noviča oprostilna, izločiti sama.

Ko se je sodnica začela sklicevati na časopisni članek iz Demokracije je iz publike prekipelo raziskovalnemu novinarju g. Mitji Lomovšku, ki ga je sodnica opozorila po imenu.  Sodnico  je Lomovšek opozoril naj se ne sklicuje na časopise ampak na dejstva. Lomovšek je ogorčen glasno protestiral in izjavil: Špela Koleta, SVINJA SODNIŠKA. Ob glasnem vpitju je bil nato ob spremstvu pravosodnih paznikov Lomovšek odpeljan iz sodne dvorane.  Da bo jasno: tudi prisotni o sodnici sicer v velikanski večini MISLIMO ISTO, vendar se v sodni dvorani vzdržujemo komentarja. Hvala Mitji Lomovšku za pogum,  da je povedal to kar drugi mislijo. Nasprotno pa vlada silen strah oziroma odpor  pri sodnici, da ne bi zaslišala BOTRA kemijskega instituta Kučanovega prijatelja, bivšega rektorja Univerzev Ljubljani, dr. Staneta Pejovnika.  Da je on BOTER lahko potrdim s kratkim odlomkom iz pisma nekdanjega šefa pravne službe v Kemijskem institutu meni osebno.

Takole pravi: »Nekaj pa ima Novič glede Kemijskega inštituta prav: težko najdeš okolje s tolikšno negativno kadrovsko selekcijo in z zagotavljanjem projektov, denarja, vpliva ipd. »za naše kadre«. Za to ima največ zaslug inštitutski boter in Kučanov prijatelj prof. Pejovnik. Nikoli nisem razumel, zakaj me je vzel v službo na KI, saj sem prihajal iz Mikro Ade. Nemogoče je, da tega ne bi vedel«.

Zato ponavljam: dr. Stane Pejovnik  je zaščitena vpletena priča ! Umorjeni dr. Janko Jamnik in dr. Milko Novič pa sta oba žrtev istih razmer !  Zato ta proces proti Milku Noviču imenujem: DVOJNI ATENTAT NA SLOVENSKO ZNANOST. Jamnik je mrtev, dr. Milka Noviča hočejo ubiti. Vendar dr. Novič ni pijanček Peter Rotar iz primera Ivan Kramberger, pač pa dr. kemije in pokončen človek, danes že simbol upora proti zlu v našem pravosodju. Kot takega ga je spoznal tudi sodni izvedenec doc. dr. Matej Kravos. Milko Novič je junak, ki trpi tudi za vse druge. Bog daj, da se ne bi zlomil !   

Sodnice, sodniki in tožilka s Špelo Koleta vred,  so njegovo popolno nasprotje, so le bedne kreature človeške  sprevrženosti v pravosodnih uniformah.  Prava preiskava umora pa se pravzaprav sploh še ni začela. Še enkrat pa ponavljam: naročnike umora dr. Jamnika je treba iskati v ljudeh , ki so bili v prvih vrstah na njegovem pogrebu.  Tam so točili krokodilje solze !  Zgodba za film ali dramo !

Vili Kovačič,     državljan K.

Pripis št.1

To, o Kemijskem inštitutu in botru Pejovniku, sem povedal v izjavi za Nova24TV neposredno po sojenju, vendar ne vem ali so posnetek objavili. Celotno pismo pa lahko tudi preberem kdaj drugič, če bo potrebno. Vendar to so že druge zgodbe ! 

pripis št.2

Zdaj pa tukaj sam sebe - brez opravičila korigiram.  Nikoli nisem zapisal, da objave ni bilo ampak,  da ne vem če je res bila. Zdaj končno vem, da je objava bila - nimam pa časa čepeti pred TV in loviti trenutke, kdaj je nek prispevek objavljen. Celoten dogodek ob tem sojenju, ki ni sojenje ampak križanje, si lahko ogledate na dveh linkih. 

https://www.youtube.com/watch?v=nMqySqHnZ70&feature=youtu.be

oziroma 

https://www.youtube.com/watch?v=nMqySqHnZ70

PREDLOG: 

NOVI24TV in Alešu Primcu, ki je tudi predsednik programskega sveta NOVE224TV predlagam, da prenos protestov pred Vrhovnim sodiščeNADOMESTIJO s tedensko 1 urno (včasih tudi kontaktno) oddajo:  ZLO-RABE v slov. pravosodju In sicer tedensko, VSAK ČETRTEK ob 17h, tako da bo o njih obveščena vsa Slovenija. Vsak četrtek ob 17h je namreč SIMBOLNI termin- ki ga ne smemo zapraviti. Je kontinuiteta fizičnih protestov. Domet take tedenske oddaje bi bil 1.000 krat večji od fizičnie prisotnosti ljudstva pred VS. Z zlorabami bi bila seznanjena  (potencialno) vsa Slovenija ! Fizični protesti pred VS pa naj bodo 1 x na mesec, po potrebi pa tudi ob izjemnih dogodkih.  

Posnetke naj predvajajo vse tri alternativne TV:  ETV Zagorje, TOPTV in NOVA24TV in naj bodo prek You tuba  dostopni na PUBLISHWALL-u. 

INFORMACIJA:

NADALJEVANJE SOJENJA DR. NOVIČU JE 26.OKTOBRA OB 9H V DVORANI 118.